Vaktkatten


En dag i trädgården

På förmiddagen var jag och Micke in till stan och köpte lite gräsfrö, jord, blommor och en utemödel. Så resten av dagen spenderades ute i trädgården där vi har pysslat med lite allt möjligt. Mickes föräldrar kom hit och fixade med veden. Muffis har varit med oss hela tiden, hon älskar när vi är ute för hon tycker inte om att vara ute ensam.

Vi hann bara vara ute en liten stund och sen började det regna och hagla. Jag sprang in och satte mig men Micke fortsatte. Vi har sått gräs på några ställen där det har saknats.
image description

Muffis älskar att ligga ute på farstun.
image description

image description

Jag har planterat blommor i några gamla trälådor vi hittat hemma hos Mickes morfar.


Lite nya växter på stentrappan.
image descriptionMuffis ligger och väntar på fika! Funderade på att inviga den nya utemöbeln men det får vänta ett tag.
image description

Klätterkatten!


Äntligen börjar gräset bli grönt! Det står inte på förrens äppel, plommon och körsbärsträden står i blom! Och snart doftar det underbart i trädgården av syrenerna!En för tidig födelsedagspresent!

Kom precis hem efter att ha varit hemma hos Sara och Mattias. Där blev vi bjudna på grillat!

Innan vi åkte dit kom svärföräldrarna och skulle fixa med veden. Dom hade även med sig en för tidig födelsedagspresent åt mig! Så nu har jag en ostronskål också!


Mateus

I helgen har jag haft min lillasyster och lillebror här! Jag och Micke fick ett fint kort med en peng i som inflyttningspresent av Ida, välidigt uppsakattat. I Lördags var jag, Ida och Johan in till stan och då passade jag på att köpa något fint för pengarna och det jag köpte var porslin från Mateus. Dom har så himla mycket fint och jag vill ha allt! Jag kom iallafall hem med ett vitt stort spetsfat och ett rosa som är lite mindre. Jag är så sugen på en stor ostronskål i vitt eller grått också men det får väl bli en annan gång!
Gårdsstädning

Förutom att fixa med veden så håller vi på för fullt att städa och få bort skit från gården, matkällaren och källaren. Fy vad saker och skit det har lämnats kvar. Vi hittar bara mer och mer saker som är gömda på gården. Nån handske här och där, en skida hittade Micke i granen, lite verktyg här och där... Puh. Det blir bättre men vi är inte klara än.

Släpvagnen med saker som ska till soptippen och det på högarna eldar vi upp!


Fika i vårsolen!


Muffis

Muffis min trogna följeslagare som följer efter mig vart jag än går! Sällskapligare katt får man leta efter! Det verkar som hon trivs här på Norrbovägen 24!

På köksbänken i solen är det tydligen skönt att ligga!
Och på rygg i mattes knä på en skön filt


Ved

I påskas kom det hem en långtradare till oss och lastade av 30 kubik ved på gården. Eller ved och ved, mer en hög med träd som ska bli ved! Det blir hela nästa års ransonering.Mickes föräldrar har varit här och hjälpt oss eftersom vi legat sjuka båda två.
Trähögen och vedkapen!


Några träd som är kapade och klara för klyvning.


Här klyvs det! Micke är glad för sin nya leksak!


Jag staplar och staplar!


Micke och klyven!
Den sprillans nya klyven ser inte så ny ut längre efter några omgångar.


Färg ska det va!
Påsken är som man säger glad och då ska självklart fjädrarna vara i en massa glada granna färger! Jag älskar färg och är lite anti när det bara ska vara svart, vitt, grått och jordnära och icke utstickande färger på allt. Klart man inte kan ha färg överallt men jag tycker man ska våga lite mer. Färg gör dig glad! Dom här fina minifjädrarna hittade jag i Sundsvall när jag var där igår!

När jag ändå höll på att sätta en massa färg i björkriset letade jag fram en syrenlila iitalalykta ur mina gömmor! Passade väldigt bra ihop med den hallonrosa som jag redan hade på bordet.
Jag älskar mina iitalalyktor!