Det går framåt!

Det börjar bli mer och mer klart med renoveringen! Vi har fortfarande en del att göra men vi börjar närma oss slutet!

I Onsdags la vi in parkettgolvet i garderoben. Sen har jag målat fönstret där som är den största skamfläcken i rummet. Tidigare ägare som målat fönstret har tydligen inte vetat vad maskeringstejp är för något så det är fullt med färg på glaset. Jag har iallafall målat det så det ser någorlunda ut så sen till sommaren blir det väl till att renovera fönstret. Idag har jag målat en bit av väggen vit där det inte kommer stå någon garderob och där det inte kommer vara tapet. Det som är kvar att göra i garderoben är att tapetsera och sätta dit golvlist och såklart bygga ihop garderoberna!

Jag sågar golv!


Jag har fått en ny vän! Latexfog! Vilka under man kan göra med det! Inga glipor mellan taket och listen!


Igår började vi lägga parkettgolvet i gången. Vi hann lägga några rader och sen tog golvet slut. Så det var bara att åka och köpa ett till paket. Golvet blev klart idag och det blir så fint!

Idag var vi in till stan och köpte golvlister och dörrfoder samt kvistlack, häftgrund och färg att måla listerna med så nu har vi att göra!

Golvet i gången där golvet tog slut.


Färdigt!


Spotlights i taket!


Micke sätter upp en dörrkarm.


Micke hoppas att det blir rakt!


Finfint!


Jag målade en av väggarna vit i sovrummet. Alla väggar ska egentligen ha tapet men fönstret är så dåligt så det måste bytas ut till sommaren och när vi ändå ska byta det ska vi passa på att sätta in en altandörr så för att inte förstöra tapeten väntar vi med att tapetsera den väggen.
Målarverkstad i badrummet nere!

En vecker vinterdag
Golvet är på plats!

Nu har vi lagt parkettgolvet i garderoben också! Det blev fint! Nu ska jag fixa lite middag sen fortsätter vi! Då blir det att sätta upp dörrkarm in till garderoben.


Garderobsinredningen är här!

Ett lastbil kom lastad med vår garderobsinredning så nu är vardagsrummet fullt av kartonger och prylar, allt som allt var det 59 artiklar!

Vi har inte lagt något mer golv. Jag fick på mig lite kvällsjobb så det har inte hänt något på några dagar nu men idag så är vi båda lediga så vi ska iallafall lägga golvet i garderoben.image description


En produktiv helg!

Är det någon som väntar på en uppdatering tro? Såhär många besökare på en dag har jag nog aldrig haft. Många besökare men ont om kommentarer som vanligt.

 Vi har haft en väldigt produktiv helg! Vi har jobbat från morgon till kväll. Vi hade som mål med helgen att hinna lägga ut golvvärmen men igårkväll började vi fundera på om vi verkligen skulle hinna det för allt som har med spackel och torktider ställer till det men nu med facit i handen hann vi ännu mer än vi trott.

Igår gjorde vi lite småsaker här och där men som ändå tar mycket tid. Vi har reglat ut och gipsat igen dörröppningen till garderoben då vi vill ha en smalare dörr där.Vi spacklade och slipade spackel lite här och var. Vi målade taket i gången två gånger och det blev så bra! Underarbetet är viktigt! Garderobstaket blev också målat och även taklisterna.

Taket i gången har blivit vitt! Nu väntar jag bara på att Micke ska införskaffa en hålsåg så vi kan få dit två spotlights i taket!


Garderobsöppningen har blivit smalare. Knäppt från sovrummet.


Knäppt innifrån garderoben.


Vi började lägga golvvärme! Den där slangen svor jag åt många gånger då den bara trasslade till sig.


Golvvärmeplåtarna läggs i glesen.


Färdigt! Gick mycket bättre än vad vi trott! Jag la plåtarna och satte fast slangen medan Micke höll koll på slangen så den inte trasslade till sig.
Ångspärr över golvvärmen.


Golvvärmen gick fort att lägga så vi hade tid till att göra något mer så vi började lägga parkettgolvet i sovrummet! Det är så fint!
Färdigt!
Vi är väldigt nöjda med helgens arbete! Nu känns det verkligen som att det närmar sig!
Imorgon ska vi lägga parkettgolvet i garderoben och hinner vi så lägger vi nog i gången också!


Mysfrukost!

Idag blir det lite mysfrukost bestående av nybakade scones och te!

Efter frukosten bär det av in till stan för att köpa takfärg till garderoben och gången.

Sovrumstaket målade vi en sista gång igår och det blir så fint!
Annars så är det mycket småfix just nu men vi har som mål med helgen att ha lagt ut golvvärmen!


OnePiece

Ikväll ska jag äntligen slippa frysa i soffan för idag kom det ett bud med min OnePiece jag beställt!
Har länge velat ha en för jag tycker dom har sett så mysiga ut. Sen hur snygg den är skiter jag i för jag tänker inte gå utanför dörren i den.

Här ska det mysas!


Vitt vitt vitt!

Idag har vi slipat väggarna i sovrummet för sista gången. Bara lite smått kvar att fixa till men annars så är underarbetet så gott som klart i sovrummet iallafall!

Vi målade även taket idag så nu är det äntligen vitt! Ska målas en gång till också såklart.

Inredningen till gå-in-garderoben är beställd så den kommer i mitten på nästa vecka!

Det går sakta men säkert framåt!image description

 


Målat

Idag började jag måla den gamla dörren vi ska ha i gången och det blir nog bra. Ska väl målas nån gång till.
Det är det enda produktiva jag gjort idag eller ja, jag ägnade många timmar till att planera gå-in-garderoben så imorgon blir det nog en beställning!

Är sugen på en Sundsvallsresa snart - en karlfri sådan! Är sugen på att kolla på inredning till sovrummet!
Fel i planeringen

Vi hade tänkt att slipa ner det vi spacklade igår men det visade sig att det inte hade torkat så då blev vi sysslolösa. Vi gick ut istället i två timmar. Jag skjutsade in 9 kärror med ved och staplade så nu har vi så vi klarar oss några dagar igen.
Micke eldade upp en massa bråte från när vi rivit och bara slängt ut genom fönstret.Myskväll!

Det här är belöningen efter en veckas byggande!


Fullt upp från morgon och kväll!

Vi har haft ännu en till dag då vi haft fullt upp men fått väldigt mycket gjort.

Imorse åkte vi in till stan för att köpa lite diverse saker till bygget. Sandpapper, golvläggningsverktyg, lumpapp och så blev det även parkettgolv till garderoben och gången. Nu ligger bara golven här och väntar på att bli lagda men det blir nog rätt snart!

När vi kom hem bytte vi om till oömma kläder direkt och satte igång att slipa det vi spacklat igår och när vi var klara med det bredspacklade vi väggarna igen. Allt för att vi ska få det så slätt det bara går. Vi spacklade även första gången i gången.

Ni får inga bilder idag för det ser ut som det gjorde igår.


Spackel

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen men jag har helt enkelt inte haft tid. Det går framåt i bygget iallafall!
Idag kom det ett bud med parkettgolvet vi beställt, det är så fint! Jag längtar tills det kommer på plats!

Igår när jag var och jobbade spärrmålade Micke i sovrummet för att vi idag skulle kunna bredspackla. Så det är det vi har gjort idag. Men det gick faktiskt snabbt och bra! Micke hade fått tips av en målare att blanda ut spacklet med vatten så man kunde använda roller att få upp det på väggarna med och det funkade perfekt! När man rollat upp speckel ett par våder tog vi bara en spackelspade och slätade ut och tog bort överflödigt spackel.
Imorgon ska det slipas ner för att göras om än en gång. Inget fusk här inte!
Micke spärrmålade gången mellan köket och sorummet ikväll så imorgon blir det till att bredspackla där också.

Här är lite kort!

Spärrmålat.

Måndag

Idag har det stått stilla i bygget men sånna dagar måste man få ha ibland också! Jag har haft fullt upp ändå.
Jag har varit inne i stan och gjort lite ärenden. Först var jag och åt lunch med Micke. Sen åkte vi till Dahl och hämtade en massa saker till golvvärmen som vi hade beställt. Efter det åkte jag och släppte av Micke så han fick jobba och jag åkte på både Flugger och JP och kollade på tapeter. Jag har suttit mycket på internet och kollat men det man måste ha med i tankarna då är att färgerna kanske inte ser ut så i verkligeten. Tapeten vi tänker ha i sovrummet var inte alls rosa som jag sett på internet utan mer rosa/lila. Men den var fin så den slår vi nog till på! Sen kollade jag även efter den jag tänker ha i garderoben men den hade ingen av dom.

Jag var även till MIO och köpte en hylla som jag länge velat ha. Nu var det även kampanjpris på den så den var 300 kr billigare! Den fanns hemma på lagret så jag fick med mig den hem direkt! Ovanligt för att vara MIO. Där hittade jag även en full hylla med kökssaker från märket rice så jag kunde inte låta bli att köpa två fina slickepottar!

Nu ikväll har vi varit hos Mattias och Sara och haft ost & kexkväll! Mysigt och gott! Fast mest fokus låg på det lilla yrvädret Elias. Vi hade med en liten present åt dom bestående av en kivi Iittalaljuslykta och några doftljus. Det verkade dom uppskatta!

Nu ska jag ta det lite lugnt! Sällan man får en lugn stund nuförtiden. Imorgon ska jag springa fram och tillbaka över gården med ved, tråkigt men man måste ju.


Gå-in-garderob

Inatt jobbade jag och då satt jag flera timmar och planerade hur gå-in-garderoben ska se ut och hur man ska göra för att utnyttja all yta på bästa sätt. Det kommer bli en öppen garderobslösning. Alltså garderober som inte har några dörrar och som det finns hur mycket hyllor, lådor, klädstänger m.m. till. Jag vill även få in en byrå och lite vägghyllor längs en av väggarna. Satt även och letade tapeter för jag tänkte ha en fondvägg där inne. Jag vet nog vad det blir för någon!

Idag efter att ha sovit tre timmar efter nattens jobb var vi igång med byggandet igen. Idag så rev vi dörrkarmen i köket i öppningen till gången till sovrummet. Där hittade vi årtal och datum då dom byggde just den delen vi rev i. Kul med lite historia!

17/11 1920 Alltså 92 år sedan!


Det var lite kul när vi fick äntligen fick loss dörrkarmen. Då såg vi att det stod skrivet längs hela karmen:
Erik Olsson Hamre Näsviken. Just det namnet har hängt med för det var han det stod om i boken vi hittade på biblioteket där det även fanns ett gammalt kort på gästgivaregården i Hamre (vårat hus). Kul att få syn på hans namn här i huset efter det vi läst! Det är förmodligen så att det inte är han själv som har skrivit namnet och Hamre Näsviken utan det är nog så att han beställt dörrkarmen och dom som gjort den skrivit vem som beställt den!Idag har vi delat av och fått upp en vägg till den blivande gå-in-garderoben.


Knäppt inne i gå-in-garderoben.
Knäppt från sovrummet.


Knäppt innifrån gå-in-garderoben.
Gipsning av vägg

Igår fick väggen i gången mellan köket och sorummet gips på väggarna. Bara att få upp gips på väggarna gjorde att det kändes mer färdigt. Nu är det fortfarnade mycket kvar att göra men det känns som det går framåt lite fortare iallafall!Gipsat taket

Idag var vi in till stan och köpte gipsskivor, osb-skivor och brädor.

När jag bakade bullar så salade Micke ner taket i gången. När det var klart skulle vi få upp en gipsskiva i taket och det var inte det lättaste då en gipsskiva väger runt 28 kg. Men vi fixade det!
Bullbak

Idag övergav jag Micke i renoveringen och bakade bullar istället. Bakade både vanilj och kanel och dom blev så goda! Nu är frysen full med bullar! Hade en massa lussekatter kvar i frysen men dom åkte i soporna.

Färdigjäst!Ut med det röda - in med det rosa!

Idag var jag in till stan och köpte lite ny inredning till köket. Lampor till fönstren, krukor, växter, duk och så köpte jag en till Iittala-skål till min samling, den här gången blev det en hallonrosa!

Jag passade även på att beställa en annan större sak i butiken där jag köpte Iittalaskålen, vad det var får ni se när den kommer i början på Februari!
Fullt upp

Det har blivit dåligt med uppdateringar men det beror bara på att jag helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn.
Vi har jobbat på från morgon till kväll nästan alla dagar den här veckan.

I Måndags var vi in till stan tidigt på morgonen och köpte isolering till sovrumsgolvet och glesbrädor till golvvärmen. Resten av dagen ägnade vi åt att regla färdigt golvet så nu är det så rakt det bara kan bli! Vi hann även med att isolera hela golvet. Det var en väldigt produktiv dag.

Efter en produktiv dag i Måndags gick allt istället fel i Tisdags när vi höll på. Vi kom på saker vi inte tänkt på när vi isolerade och fick plocka bort viss isolering för att fixa till det vi missat. Det kändes som att vi tagit två steg tillbaka men tillslut så blev det bra.

Igår fick vi ännu en produktiv dag! Vi satte gles och det flöt på väldigt bra. Jag sågade och Micke skruvade. Det kändes ovant att ha ett golv att gå på. Vi hade nästan vant oss att balansera på reglarna.

Glesen fick ligga till sig i hallen två dagar innan den kom på plats i sovrummet.


Micke lekte även rörmockare. Han plockade bort det fula elementet för några sånna behöver vi inte nu när vi lägger golvvärme!


Micke sätter gles.


Klart!Äntigen är evighetsarbetet med golvet klart! Det tar längre tid än vad man tror. Och inte trodde vi heller att vi skulle riva bort allt golv för att sedan gräva ut all isolering som här bestod av sågspån och sen behöva regla upp hela golvet för att få det rakt och så vidare. Men nu vet vi att det är riktigt gjort och att vi kommer att få det varmt och skönt om fötterna.

Nu när det här tråkiga är gjort är vi inne på lite roligare saker. Imorgon ska vi beställa parkettgolv till sovrummet. Det kommer hit en målare som Micke känner som vi ska fråga ut om vissa saker om hur vi ska gå til väga nu när vi ska börja måla och tapetsera. Det känns som att det går framåt! Äntligen!
Nytt år!

Det nya året firades in här hemma hos oss i huset. Utan att behöva använda elverket Micke hyrde. Vi hade middag här hemma med Sara och Mattias. Vi bjöd på helstekt hickorymarinerad fläskfilé i ugn och egengjord klyftpotatis. Till det serverades en fetaostsallad, två sorters bearnaisesås, egentillverkad blue chees dip, marinerade vitlöksklyftor och vitlöksbröd. Jag tror gästerna gillade det!
Till efterrätt serverades en egenbakad minimarängbotten med vaniljgräddglass och ugnsbakade bananer med smält nutella ringlad över och en skål med grädde.

Vi hade en trevlig kväll/natt som bara blev vildare och vildare! Det började med att vi spelade sällskapsspel och vart det slutade skriver jag inget om i bloggen. 

Här kommer lite kort! Finns många fler men dom kommer inte upp här.

Nyårsdukningen.
      

Efterrätten.
          

Glatt folk!
         

          

Skål!
        En glad Sara!
Killarna eldade.