Äntligen!

Efter nästan två månaders väntan fick jag idag ett samtal att min efterlängtade KitchenAid kommit! Det var bara att ta bilen in till stan och hämta den!


Sovrummet är klart!

Vi har sovit våran första natt i nya sovrummet! Så skönt att få sova i en säng igen!

Igår inredde jag och fixade i ordning det sista så nu är det så himla fint!

Det kommer väl något inlägg sen nån gång.

Jag står och kokar egen tomatsås som vi ska ha till hemmagjord pizza ikväll. Vi har bjudit hit Mickes föräldrar på middag och så ska dom få se hur sovrummet blev!

Jag hade hjälp att läsa kokboken! Va underbart det är med en katt i huset! Fast hon är som en väckarklocka. På vardagarna väcker hon oss halv sex men sen på helgen får vi sova, knepigt!

 


Vi är med katt!

Igår flyttade Muffis till Näsviken från Mora. Muffis är katten jag vuxit upp med. Hon är en gammelkatt på nästan 14 år och världens sällskapligaste katt! Jag är så glad att hon har flyttat hit! Fast jag vet att dom i Mora kommer sakna henne.

I skrivande stund leker hon och Micke med leksaksmöss!

 


Helgen

Helgen gick alldeles för fort. Vi har jobbat på som vanligt.

Panelskivorna har kommit på plats i gången och har fogats och målats på plats en sista gång. Nu saknas det bara en bröstlist men den köpte vi idag så den ska bara målas.

Vi har även tapetserat! Garderoben är färdigtapetserad med en underbar tapet från Midbec! Sovrummet har fått tapet på en av väggarna men vi ska fortsätta ikväll så då blir vi nog färdiga!

Nu ska jag återgå till målandet.

Allt på samma gång! Dörren till garderoben, delar till sängen och bröstlisterna. Jag börjar tröttna på vitfärg nu!
Fredagsnöje

Jag var inne i stan och åt lunch med Micke idag och efter det så passade vi på att åka på Beijer och för att köpa panelskivor till gången. Omålade sådana så nu står jag i köket och målar. Tror inte jag gjort så mycket annat än att måla den här veckan.

Panelskivsmålning och i bakgrunden står våran nymålade sovrumsdörr!

 


Shoppat!

Idag har jag haft en heldag för mig själv i Sundsvall! Jag har varit på IKEA, Village, Lagerhaus, Rusta och Kicks. Kom hem med en massa fin inredning och lite lukta gott från Kicks!

Nu ska jag packa upp och kolla på allt jag köpt sen ska jag svida om och måla. Ingen lugn och ro här inte även fast jag känner mig rätt trött efter bilkörandet.

Lite shopping! Rullgardin, gardinstänger, lampor, fler hyllplan till garderoberna m.m.

 


Måla måla måla!

Vi jobbar på för fullt här hemma men ändå blir vi aldrig färdiga. Allt tar så mycket mer tid än vad man tror och samtidigt så är vi väldigt petiga och noga så det kanske inte är så konstigt att det tar tid.

Vi har fått upp alla dörrfoder utom det som ska vara i garderoben. Taklisterna till gången är målade och klara och väntar bara på att komma upp.
Alla dörrfoder spacklar vi igen glipor och spikhål i och nu ska dom målas igen en sista gång nu när dom sitter på plats. Det blir så fint för det ser ut som att allt sitter ihop!

Furudörrarna kom igår så nu har vi ännu mer att kvistlacka, grunda och måla!
Så har jag börjat måla om våra sovrumsmöbler som varit svarta. Nu blir dom vita och fina!

Till lite tråkigare saker så frös vattnet för oss ni i helgen när det var så kallt. Vi märkte det i söndags morse så det var bara till att bära ner gasolkaminen och elda på! Det släppte ganska fort och tur var väl det för vi var oroliga att det frusit utanför huset. Tidigare ägarna hade aldrig haft problem med att vattnet frusit. Varför hängde det då ett element i taket bredvid vattenledningarna för? Aja, vissa ska nog inte bo i hus helt enkelt!

Vi hade även inbrott i Mickes firmabil som stod precis utanför våran dörr natten till måndagen. Fy fan säger jag bara. Så himla obehagligt. Sånna människor skulle jag kunna spy på. Så fult att ta från andra människor bara för att dom själv är så lat och inte orkar jobba för pengar och snor från andra istället. Vilken tur för dom att det stod ett dyrt elverk i bilen som dom kunde ta. Tänkt att man inte ska kunna känna sig trygg i sitt eget hem. Idioter!

Han som fixar allt!

 


Rådjur

Förra veckan när jag var ute och matade fåglarna såg jag att ett rådjur hade varit hos oss och grävt efter mat under äppelträden. I helgen var svärföräldrarna hit med en krubba som jag har ställt ut med havre i men under hela veckan har det inte varit här men så idag när jag var ute så hade det hittat fram till krubban och ätit! Så nu har jag hällt i lite mer mat så hoppas jag att rådjuret lärt sig att det finns mat här!

Jag har gått och gjort gångar på tomten så det ska kunna ta sig fram bland all snö.

 


Tapeterna har kommit!

Tapeterna är här! Men hur dom ser ut får ni se en annan gång!

 


Uppdatering och drastiska beslut

Vi jobbar på för fullt. All ledig tid går åt till renoveringen så därför blir det lite dåligt med uppdatering här.

I Måndags började jag bygga ihop garderobsstommarna som ska vara i gå-in-garderoben. Som jag längtat efter det! Men den glada och nöjda Åsa vändes fort till något helt annat. Första stommen hamnade på sin plats utan problem. Stommarna är 237 cm höga.

Ca 2 cm kvar till taket men det gick!


Ja, första stommen kom på plats utan problem men det var ju på andra sidan av rummet. När vi skulle på plats med garderobsstommarna längs andra väggen var det helt plötsligt inte 2 cm kvar till taket utan det fattades istället flera cm. Jag blev helt förtvivlad. Jag som hade mätt så noga men inte visste jag att rummet var så snett. Tur att jag har en lugn sambo och en drastisk sådan! Han plockade fram cirkelsågen och sågade upp vårat alldeles nylagda parkettgolv! Det gick ju det också men jag var nära att ge upp där ett tag. Dom här garderoberna var ju inte direkt billiga.


Idag har jag ägnat hela dagen till att skruva ihop lådor och sätta upp hyllor. Jag är helt öm i händerna. Jag har lite kvar att skruva ihop men det tar jag en annan dag.
Nu är garderoben nästan färdig! Nu saknas det bara tapeter, några vägghyllor och lite lister för att dölja där vi sågat ut golvet.


Förutom garderoben så är det mycket småsaker som ska fixas överallt. Vi målar lister och foder för fullt. Kvistlack, kvistlack, häftgrund, färg och så färg en sista gång och kanske lite till färg när dom sitter på plats. Många moment innan listerna sitter på plats men det blir så fint!

Vi har beställt tapeter till sovrummet, garderoben och gången så¨snart är det dags för tapetsering! Vi har även beställt furudörrar som vi hoppas ska komma i veckan. Dom ska vi också måla!

Micke har fixat smygar av mdf och målat!


Ommålad smyg.


Dörrfoder på plats!


Golvlister på plats!
Micke har sågat ett stort hål i en av väggarna i sovrummet där det kommer hamna en inbyggd högtalare så vi kan få musik i sovrummet utan att ha en stereo där inne!


KAOS! Det är stökigt här hemma och det är så ovanligt för att vara jag. Men som jag skrev tidigare så går all tid till att renovera så det får helt enkelt vara stökigt ett tag tills vi är klara.