Bildbomb

Här kommer en blandning med kort på sånt vi håller på med och som vi gjort. iPhonen svämmar över av kort!

Just nu håller vi på och fixar ute på farstun så det ska bli fräscht och mysigt. Micke har byggt en platsbyggd bänk med förvaring i.
Vi har tagit bort "komposthögen" som låg mitt uppe i bärsån. Det såg förjävligt ut. Här är bara en del av allt som låg där.


Muffis ligger och håller koll på oss så hon vet vart hon har oss!


Jag planterade mina jordgubbsplantor i veckan. Jag vill egentligen ha ett jättestort jordgubbsland men vet inte vart jag ska ha det så jag börjar så här till en början.
Min lilla snickare! Han beställde fina lister på internet att ha inne i speglarna på den platsbyggda bänken.
I bakgrunden kanske ni ser att väggen som varit gul blir vit istället, det är det jag pysslar med om dagarna. Vitt och fräscht ska det bli!
Så här gult var det innan jag började måla vitt.


Förgätmigej.


Micke har fixat till elen på farstun och när han höll på med det lyckades han fastna i hålet.


Mina katter!


Myskatten!

Byte av stolpar

I vintras nästan direkt när vi flyttat in upptäckte vi att fyra av trästolparna huset står på var ruttna. Stolparna står upphöjda på stenar just för att dom inte ska bli blöta och angripna men sen har nån okunnig gjort så att dom har stått en del under jord.

Innan vi köpte huset gjorde vi en besiktning och på den missade dom det här. Under besiktningen stod det en plåt för stolparna och besiktningsmannen hackade med en mejsel ovanför plåten och såg då självklart inte hur det såg ut bakom. Man kan ju undra varför han inte kollade bakom? Han varnade för stolparna men sa att dom säkert skulle hålla under alla år vi skulle bo här.

Som tur är så stoppar inget oss. Micke tog kontakt med en snickare som kom hit och kollade och gav en massa tips. Att leja en snickare skulle kosta hur mycket pengar som helst så nu gör vi det själva istället.

Första stolpen är borta, ser inte allt för stabil ut.
image description

Två av fyra stolpar är bytta. Det känns bra när man ser hur dom gamla ser ut.
image description

För att få dit dom nya stolparna hissades huset upp någon cm med hjälp av domkrafter. 
image description

Rakt ska det va, inget fusk här inte!
image description

image description

image description

image description

image description