Äntligen!

Fy vilka dagar vi har haft. Vi har bott i huset i fyra veckor nu och vi har verkligen satts på prov dom här dagarna.
Det började natten till Måndagen. Micke vaknade av något och jag vaknar också och vi hör hur mycket det blåser ute. Vi går upp och kollar i fönstren. Det riktigt stormar ute. Jag var verkligen rädd att plåtarna på taket skulle lossna, det lät så iallafall. Bara en liten stund efter att vi gått upp går strömmen, den kommer sen tillbaka ett ögonblick men sen är den helt borta, vad vi inte visste då var att vi skulle bli utan ström i FYRA dygn.
Vi gick och la oss och försökte somna om och lyckades efter ett tag.
På morgonen när vi vaknade hade stormen lugnat ner sig. Vi hade inte fått tillbaka strömmen så vi åt bara frukost och for in till stan för att låna ett elverk på Mickes jobb. Vi var ute fort som tur var för hade vi kommit på senare att vi skulle ha haft ett elverk hade vi nog inte fått tag i något med tanke på hur måga som blivit utan ström.

Det har varit några påfrestande dagar. Jag satt mest på fortums sida, HT (Hudiksvalls tidning), Aftonbladet och Expressen för att kolla efter nya uppdateringar om skadorna i Dagmars fotspår.
Det blev många vändor in till stan för att tanka på bensin till elverket, äta ett lagat mål mat ute, åka på affären för att köpa något som man kunde värma i micron på kvällen.

Både jag och Micke hade fixat så vi var lediga den här veckan för att kunna få lite gjort i renoveringen men alla planer gick åt skogen med den där Dagmar.

Idag på förmiddan kom äntligen strömmen tillbaka. Jag satt i köket och sminkade mig i fönstret och tittade mot grannen mitt emot och såg att utebelysningen där lyste så då skrek jag på Micke och han kom och tryckte på lysknappen i köket och lampan tändes, ÄNTLIGEN! Men just då vågade vi inte tro att den var tillbaka och att den skulle stanna men vid skrivande stund med facit i handen så gjorde den det!
Micke for ändå in till stan och hyrde ett värre elvärk än det vi hade utifall att vi skulle bli utan igen så att vi skulle kunna laga nyårsmiddag iallafall. Men jag hoppas vi slipper använda det.

Strömmen kom tillbaka runt halv tio och då började jag med att sätta på en tvättmaskin, som tillslut blev fyra för vi hade så mycket smutstvätt. Jag har städat också så nu är det fint så vi kan ta emot våra nyårsgäster imorgon!

Här är några kort vi tagit under dom här dagarna. Vissa är tagna med min systemkamera och vissa med Mickes telefon.

Ett träd på våran gård hade gått av och låg nästan ut på Norrbovägen. Tur att det inte stod närmare huset vårat.


Granen hade blåst bort en bra bit och tappat belysningen på färden.


En massa skräp på vägen från våran stora gran.


När vi åkte in till stan för att hämta elverket såg vi en massa fallna träd.


Dom här hade tur, granen hade inte nått huset.


Avbrutna flaggstänger vid Dollarstore.


Det är tur att man har en elektriker till sambo som fixar elverk!


Här var det skarvsladdar!


I förrgår när vi kom upp och det bara var 13 grader inne, det var KALLT.
Micke lessnade och åkte in till stan och köpte en ny cirkulationspump så
vi kunde få varmt i elementen.


Är det kallt så är det. Gasolkamin och kupevärmare som gick för fullt för att vi skulle slippa frysa.


En frusen Åsa under täcke och filtar i vårat provisoriska sovrum med madrasser på golvet.


Provisoriska lampor här och där!







Rivning

Igår rev vi bort en dörr som varit igensatt. Den dörren går från sovrummet och in i ett rum som ska bli en "gå in garderob". Vi fick även upp golvåsar i sovrummet igår. Det tar sin tid det här men det kommer bli bra!

Bilderna är tagna från den blivande garderoben och ut mot sovrummet.



Hej mitt vinterland!

Idag var det så vackert ute! Ett riktigt vinterlandskap! Jag tog på mig varma kläder och gick ut i minusgraderna med kameran och fotade lite!
























Ett besök på IKEA

Resulterade i det här! En massa ljus så nu klarar jag mig ett tag till! Bäst att köpa mycket när man väl är där!


Full fart från morgon till kväll

Från imorse när vi klev upp tills nu när vi landade i soffan har vi haft fullt upp. Micke åkte in till stan efter att vi ätit frukost och hämtade släpet med ved. Sen när Micke kom tillbaka var det bara till att bära och stapla ved. Sen kom en arbetskompis till Micke och hämtade några säckar med spån från sovrummet så nu är vi av med några sånna också!

Sen blev det en tur in till stan för att köpa brädor som vi ska regla upp sovrumsgolvet med. Vi har dom liggandes i hallen nu och där får dom ligga tills på Tisdag då vi har tid att snickra. Nu på kvällen tog vi oss ett härligt bubbelbad med en massa ljus tända! Efter det blev det en tur i terrängbilen för att ploga bort snön som har kommit.

Nu blir det soffan resten av kvällen. Imorgon bär det av till Gävle där Micke ska besöka sjukhuset för att undersöka nerverna i benet han skadade i arbetsplatsolyckan. Efter det blir det ett besök till Valbo och IKEA. Jag behöver fylla på mitt förråd med vanliga värmeljus.

Granen har fått lite snö på sig!


Det stora monstret!


Jag byggde en snölykta!







Fjärde advent

Fjärde advent och snart är det äntligen slut på denna julhysteri. Jag är så trött på alla reklamer som går på tv och radio. Köp det till den och den personen, bla bla bla... Folk som inte har hunnit köpa julklappar och undrar vad dom ska köpa. Tyst, jag orkar inte höra!

Jag ser mer fram emot nyår, jag tror och hoppas att nästa år blir ett mycket bättre år än det här. Fy fan vilket år det här har varit, en enda lång uppförsbacke.

Även fast jag inte tycker om julen i år så tycker jag iallafall om det lilla julpynt jag har plockar fram för det är väldigt fint och mysigt!

Tog lite kort imorse!






En lugn dag

Idag har vi bara haft en lugn dag utan måsten och renovering. Vi har legat i soffan nästan hela dagen och kollat på film. Vi fick lite finbesök nu på kvällen av Sara, Mathias och Elias. Trevligt! Vi bjöd på lite hemmagjort godis. Skulle ha bjudit Elias på en lussebulle men den blev visst kvar i mikron lite för länge så den blev kolsvart och det började komma rök från mikron, oops... Luktar förjävligt här hemma nu.

Ja, vi har som sagt haft en lugn dag men nu när klockan är midnatt så börjar det klia i renoveringsfingrarna så jag och Micke har kollat på parkettgolv till sovrummet och gången. Så har vi funderat och diskuterat om allt möjligt här hemma, vi har mycket planer!

Imorgon tar vi tag i renoveringen igen. Blir nog ett besök in till stan för att köpa lite reglar så vi kan få till ett nytt golv i sovrummet. Sen kommer det nog också fem kubik med ved så imorgon är vi nog inte sysslolösa.

Här kommer det lite blandade kort som jag inte lagt in tidigare.

Micke på övervåningen som är oinredd men som vi har planer på att renovera i framtiden. Där finns det bland annat en gammal järnspis och timmerväggar som vi tänker ta fram.




Hallen.


Micke en kväll när vi hade lite mys i vardagsrummet!


Mitt uppe i att baka Chokladbiskvier. Att ha fina skålar och formar från Ib Laursen att baka i gör det roligare!



Sovrummet

Igår blev vi nästan färdiga med att skotta ut allt sågspån. Micke hade fått låna en spånsug men den kunde vi inte använda. Det dammade allt för mycket så vi skottade med spade istället. Vi kunde inte göra klart då sopsäckarna tog slut. Fast i och för sig så är vi kanske färdiga då vi kanske ska ha lite spån i botten för att fylla ut innan vi lägger på mineralullen.

Idag hade vi en man hemma hos oss som kollade till vårat värmesystem. Just nu så eldar vi med ved men ska väl gå över till pellets då det blir kallare. Men nu har pannan börjat koka om vi eldat så det är något som är fel, någon ventil eller vad det var. Sen var det väl inte bra gjort heller så det ska vi få tillfixat efter nyår.

Vi fick även offerten på golvvärmen idag så vi kommer nog få det varmt och skönt när allt är i sin ordning. För som det är nu så vågar jag knappt elda om jag är ensam hemma. Jag drar på mig ett par tjocka strumpor och en varm tröja och väntar tills Micke kommer hem och eldar.

Två kort från sovrummet.



Julgodis

Igår och idag har jag gjort lite eget julgodis. På gott och ont! Jag älskar att baka och har hittat tillbaka till det för i lägenheten hade jag inte lust med någonting. Jag tycker det är så mysigt att stå i köket och fixa för mig själv med lite skön musik och tända ljus!

Igår gjorde jag jordnötskakor toppade med havssalt.


Och så gjorde jag Rocky Road.




Idag kokade jag egen smörkola! Den brukade jag och Mamma alltid göra. Den är underbart god!



Sovrum

Idag rev vi golvet i sovrummet. Såhär såg sovrummet ut för några dagar sedan.







Efter att vi varit i farten och rivit idag så ser det ut såhär. I säckarna ligger det sågspån som vi ska försöka få bort. Det går åt en hel del sopsäckar. Vi måste isolera om golvet för att det är så kallt. Sen kommer vi även att lägga in golvvärme och då kommer vi slippa det fula elementet!








Det går framåt

Såhär såg det ut för en vecka sedan i gången mellan köket och sovrummet.


Och nu ser det ut såhär. Det går framåt!

Fåglar

Nu på förmiddagen var jag ut till fåglarna och hängde upp lite ny mat åt dom. Sedan vi började mata fåglarna så kommer det bara mer och mer för var dag som går. Först i början hade vi mest bara Talgoxar, skator och kråkor men för några dagar sedan så dök även tre stycken Domherrar upp och dom är ju så vackra!

Jag lyckades fånga dom med kameran!
















Knäck

Idag är vi båda lediga så det känns som en helgdag idag. Vi kom upp halv åtta, skönt att inte sova bort hela dagen. Jag ställde mig och kokade lite knäck på morgonen och Micke har åkt in till stan en sväng.

Idag tänkte jag ta mig an våra kläder. Dom ligger nämligen fortfarande i resväskor och kartonger. Vi har dock lite problem med garderober då vi slängt ut alla. Men vi har några byråar att stoppa kläderna i iallafall.

Knäck med hackad mandel i, mums!


Uppdatering i första renoveringsprojektet

Det går framåt i renoveringen sakta men säkert. Allt tar så mycket mer tid än vad man trott. Men det blir nog bra det här!

Va bra det är att ha en egen liten elektriker! Den fula utanpåliggande elen ska äntligen in i väggarna där den hör hemma!








Rivning av tak i garderoben.


Kasst mobilkort från Mickes telefon. Men iallafall igår när jag var och jobbade hela dagen lång hade Micke det kul och rev en massa utan att fråga mig, puh... Hur var det. Ett rum i taget eller? Till svar fick jag att dom sitter ju praktiskt taget ihop. Jaja.


Vissa av rummen i huset har oisolerat kallutrymme under sig och därför är golven väldigt kalla så vi måste helt enkelt ta upp golven och ta bort den gamla isoleringen som bestod av sågspån, grus och lite annat smått och gott. Kortet är knäppt från köket. Rummet rätt in ska bli sovrum och till höger är garderoben vi gjort större.






Knäppt från det blivande sovrummet.




Micke har snickrat dit nya golvåsar idag och isolerat med mineralull så nu hoppas vi att golven inte blir lika kalla som dom har varit.











Kort

Här är några kort som jag tog i Torsdags. Det var så vackert på glasverandan med frostiga rutor och vackert väder ute.












Hyancinter

I köket så sprider det sig en underbar doft av våra hyacinter. Dom doftar verkligen underbart! Synd bara att dom blommar över så fort.





 


Tredje advent

Tredje advent idag, det närmar sig jul och jag vill bara att det ska vara klart och överstökat för i år struntar jag i nästan allt som har med jul att göra. En högtid som man alltid längtat så mycket efter har helt plötsligt blivit något plågsamt och tungt. Visst har jag julpyntat lite lagomt och julbakat lite men det är mest för att jag tycker det är kul men allt med julklappar och att umgås struntar jag helt i. Jag vill inte ha några julklappar och jag tänker heller inte köpa några. Det kanske är jag som är den nya Grinchen?


Upptagen

Jag jobbar mycket nu under några dagar så det är därför det står stilla här på bloggen. På Söndag kanske jag uppdaterar lite.


Ljus

Alla som känner mig vet att jag älskar ljus! Jag har en riktigt stor samling som snarare ökar än minskar! Det är väl lite av en hobby.

Det är så mysigt nu när det blir mörkt så tidigt om dagarna och jag får tända en massa ljus. Just nu är det mycket juldofter, bland annat cinnamon stick från Yankee Candle.

Förut köpte jag mest Partylite, eller det var mest Mamma som gjorde det åt mig. Jag har mycket Partyliteljus i mina lådor men jag är lite sparsam med att använda dom. Därför blir det mest Yankee Candle som är lätta att få tag i.

Några av mina favoriter!

Det går framåt

Det går framåt med bygget av gardroben. Golvet är färdigt och det har börjat komma upp gips på väggarna. Vi hittade en gammal dörr och dörrkarm uppe på vinden som vi ska använda. Vi tycker det är kul att blanda lite gammalt och nytt. Dörren ska självklart skrapas och ommålas vit!








Andra advent

Söndagen den fjärde December och andra advent. Det ser mer ut som en höstmånad ute än att det är December. Jag tycker det är dags för lite vitt på marken, jag vill ha snö! Den som kom för en vecka sedan försvann lika fort som den kom.

Vi tog oss en liten sovmorgon imorse, det har vi inte gjort på länge. Igårkväll skulle vi så stort ha myskväll men det slutade med att Micke gick och snickrade och jag somnade på soffan till Så mycket bättre på Tv4-play. Jag som aldrig brukar kunna somna på soffan men jag var tydligen trött.

Vi tänkte ta oss en tur in till stan om en stund. Vi behöver handla lite och så skulle vi ha köpt en röd duk.



Fullt upp från morgon till kväll

Idag har vi haft fullt upp. Svärföräldrarna kom hit på förmiddagen och hjälpte oss med att städa tomten. Fy säger jag bara. Så himmla mycket skrot överallt. Det blev två överfulla släp till soptippen, mer hann vi inte med idag. Det finns ett antal lass till att få ihop också, så himmla tråkigt. Vi har viktigare saker att göra än att städa tomten.

Medan dom åkte på soptippen plockade jag upp alla ruttna äpplen nedanför äppelträden och där fick jag ihop fyra skottkärror. Men sen blev jag så frusen så jag fick lov att gå in.

När vi var klara ute fixade jag iordning lite lunch som jag bjöd på. Mickes mor hjälpte oss att bära in ved så nu klarar vi oss ett tag till!

Efter att dom åkt hem satte Micke igång med att lägga golv i den nya garderoben. Där blir det ett plankgolv som vi ska måla men i vilken färg får vi se.

På eftermiddan fick vi dom första gästerna till huset! Det var Sara, Mattias och lilla Elias som kom för att kolla hur vi har det och fika. Med sig hade dom en smaskig Delsbo-tårta och en fin julgrupp! Jättetrevligt med lite besök och få tänka på något annat för en stund!




Välkommen till Morenius/Kihlström på Norrbovägen 24!










Första renoveringen

I Onsdags började jag och Micke fundera lite vad vi skulle börja på att renovera. Vi har hela tiden sagt sovrummet men i gången in till sovrummet finns det en liten garderob där Micke tänkt sätta in det nya elskåpet då vi måste dra ny el i hela huset då det just nu är gammal el, lite hemmapul och utanpåliggande el och med tanke på att garderoben är väldigt liten så blev det att den ska göras större.

I Onsdags började vi riva lite i tapeterna och under hittade vi en massa tidningar! Sånt är så himla kul!






Gamla grejer!






Igår när jag var och jobbade satte Micke igång med att riva!




Och där var väggen borta!




Det går framåt! Vi måste jämna ut golvet då det skiljer 3 cm.



Fredag

Idag är det en vecka sedan vi flyttade in. Veckan har gått väldigt fort men det är nog för att vi haft så mycket att göra. Vi har kommit någorlunda iorning. Köket är tillfixat så gott det går och likså vardagsrummet. Dock har vi inget som gör så att vi kan titta på tv så just nu är jag glad att det finns webb-tv. Idol livesänds på webben så min fredagskväll är räddad!

Idag har Micke varit ledig så han har varit in till stan med släpvagnen och köpt gips m.m. Så nu är bygget igång!

Jag själv stannade hemma och donade runt på gården men jag lessnade ganska fort. Det ligger skit överallt. Det är gamla leksaker, rostiga vinterdäck, gammalt golv, frigolit, godispapper och listan kan göras ännu längre. Dessutom klev jag i hundskit på gården så jag förstörde mina skor, då gav jag upp och gick in och bakade istället.
Mickes föräldrar kommer hit imorgon och ska hjälpa oss att röja upp på gården och köra på soptippen.

Jag bakade kolakakor och Mammas chokladsnittar! Älskade lilla Mamma! Igår var det 3 månader sedan Mamma lämnade oss och jag saknar henne så. Jag är så glad över huset men kan ändå inte glädjas fullt ut för det blir aldrig detsamma utan min Mamma.





Blommor