En välkomnande gran

Det står nu en fin liten gran ute på våran veranda! Lite välkomnande sådär!
Kort!

Igår på morgonen var jag ute med kameran och fotade lite!


Den ståtliga granen!


Huset!


Jordkällare.


Mickes egentillverkade plog!


Alla våra fruktträd! Jag längtar till våren och sommaren då träden börjar blomma!
Våran tomt sträcker sig nästan ända ner till huset där nere.


Det är så fint här runtomkring.


Valpen och huset.


På baksidan av huset är det en åker och sen kommer det en hästhage.

Onsdag

Dagarna rullar på här i huset. Jag har varit ledig sedan vi flyttade in så jag har fått en hel del gjort på dagrna.

Jag går upp med Micke när han ska till jobbet så jag får riktigt långa dagar! När han åkt till jobbet sätter jag mig i köket (där jag sitter nu) och tänder en massa ljus och det är så mysigt! Idag fick Micke sova lite längre så jag fixade morgonens första brasa själv. Ja, jag har faktiskt lärt mig pannan själv så jag vet hur man ska göra för att få varmt här hemma! Fast igår gick jag och duschade och kom på efter ett tag att det var ett bra tag sen jag hade eldat så det blev tillslut en väldigt ljummen dusch. Det positiva med det är väl att man duschar lite snabbare och spar på vattnet!

Igår höll jag på att fixa till och städa upp i vardagsrummet för att få lite ordning där och ska väl fortsätta med det idag.


Här kommer lite blandade kort från helgen:

I Fredags firade vi med en varsin pizza från den lokala pizzerian.


Våra köksfönster.


Julfint i fönstren!


Firade i bubbelbadet i fredags!


Han som tycker om att elda!


Micke satte upp vägkäppar.


I Lördags var det rena rama höstvädret här.


Sidan av huset. Det är så himmla högt!


Micke och Leif började ta ner den så kallade carporten. Bort med det bara!
Dörrkrans - del 2

Klockan är nästan halv tolv och Micke är nere i källaren och snickrar så jag passar väl på att uppdatera lite. Jag kom på att jag kunde använda min mobil som modem så nu slipper jag sitta med telefonen och uppdatera.

Idag blev dörrkransarna färdiga! Det tog mycket mer tid än vad jag trodde att göra dom.

Så här gick det till!Det var då tur att vi har en stor gran på gården då det gick åt mer granris än vad jag trodde. Jag fick gå ut och hämta mer flera gånger. Så det är svårt att säga hur mycket granris man behöver.


Det här behöver man + en sekatör att klippa granriset med.


Lägg en kvist med granris och vira såltråd runt. Om och om igen...


Man måste vara noga för att få kransen så jämn och fin som möjligt.


Det krävs mycket tid och tålamod för att göra en krans, speciellt om man har gett sig in på att göra två stycken!


Snart klar...


Jag gör dom sista varven på slutet!


Äntligen klar med den första! Bara en till att göra...


Efter några timmars bindande så var dom fäntligen färdiga! Nu var det bara dekorationen kvar som man kan göra som man vill med efter tycke och smak. Jag ville ha mina rätt enkla och fina.


Så var dom äntligen uppe! Det tog sin tid med att dekorera och sätta upp dom. Det blev precis så som jag hade tänkt mig! Nu vill jag bara att snön kommer så det blir lite mer julkänsla.


Som dekoration använde jag mig av ett vitt trähjärta och röd/vitrutigt band. Enkelt och fint! Det behöver inte vara så mycket.


Våra fina dörrar som blev ännu finare med kransar på sig!


Lite snö på det här så blir det perfekt!Då var kransen klar! Vi får se vad som blir nästa projekt. Fast projektet just nu är att få ordning på allt här hemma så man kan "leva" t.ex. få in kläderna i garderoberna istället för att ha dom i en resväska.

Imorgon ska det bli bullbak i stugan!


Husägare!

Då var första natten i huset avklarad!

Igår höll vi igång från nio på morgonen till ett inatt och jag är redan vaken. Kroppen värker efter allt slit igår. Det är ju så kul att fixa iordning så man bara jobbar och jobbar.

Igår fixade jag till i köket. Plockade upp allt porslin m.m. Så nu har allt sin plats i skåpen. Sen kunde jag inte hålla mig från att julpynta så hissgardinerna, ljusstakarna, dukar och ljuslyktor kom fram så nu har vi det riktigt mysigt i köket!

Idag tänkte jag faktiskt göra klar kransarna om jag vågar gå utanför dörren utan att blåsa bort.

Kransinlägget kommer så fort vi fått internet. Tycker inte om att uppdatera från iPhonen.

Julfint i vårt kök!


Nu är det nära!

Det är Fredag imorgon, och inte vilken Fredag som helst utan det är inflyttningsdags i huset! Som vi har längtat efter den här dagen.

Det kommer nog bli dåligt med uppdateringar några dagar framöver då vi inte får vårat internet förrens på Tisdag men desto fler inlägg blir det då. Något inlägg från mobilen kan det nog bli iallafall. Ni får hålla koll helt enkelt.

Jag var på systembolaget igår och köpte en chmpagne som vi ska fira med imorgonkväll då vi tar ett bad i vårat bubbelbadkar! För ja, ett sånt har vi i huset! Kommer kännas bra mot min onda rygg!


Dörrkrans - del 1

Första gången vi såg husannonsen förälskade vi oss i husets farstu med dom gamla gröna dubbeldörrarna och vackra gamla fönstren. Jag har alltid tyck att det har varit jättefint men aldrig trott att jag skulle få ett sånt hus.

Jag har fullt av ideer och tankar på hur jag ska göra det fint och mysigt till jul och då måste vi självklart ha dörrkransar på dubbeldörren. Jag har länge vetat hur jag ska dekorera dom och har redan inhandlat band och dekoration och på tomten står det en stor fin gran som jag kan hämta ris från så det enda jag inte hade klart för mig var hur jag skulle göra med stommen. Skulle jag köpa en halmstomme i en blomsteraffär (dyrt), skulle jag gå ut i skogen och göra en med björkris (jobbigt, orkar inte). Så jag satte mig och googlade på kransstomme och fick upp ett bra tips som går fort och inte kostar någonting alls för allt har man redan hemma.

Såhär tillverkade jag mina kransstommar!

Det man behöver är: tidningar, tejp, sax och någorlunda starka nypor!


Vik ut tidningen.


Rulla ihop tidningen. Tänk på att inte rulla för hårt, det ska gå att forma tidningsrullen sedan. Man måste göra två stycken för att få ihop till en krans.


Börja böj och forma tidningsrullen så den får en bra form.


När man har böjt två tidningsrullar till två kranskalvor fäster man ihop dom med lite tejp. I och med det så kan man bestämma kransens storlek.


Försök att forma den så rund som det går.


För att jämna till kransen så klipper man remsor ur en tidning.


Tidningsremsorna använder man sedan till att jämna till kransen. Man lindar remsorna runt kransstommen och där det är ojämt och tunnare får man linda lite mer.


Olindad krans till vänser och tillfixad till höger.


Då var dom färdiga! Jag har fått den storlek jag vill ha på dom och jag har en bra stomme att fästa granriset på sedan.


Med tanke på att jag ska ha dom utomhus och kransarna kommer utsättas för regn och snö så måste man täcka in dom. Man kan då göra som jag och använda en svart sopsäck eller så kan man använda sig av plastfole. Man tar det man har hemma helt enkelt!


Kransstommen är färdig! Jag tycker det här var ett bra sätt att göra en kransstomme på då man har allt hemma och att det inte kostar något.


Fortsättning följer! Jag hoppas att jag får tid i helgen att göra klar kransarna och få upp dom på dubbeldörren.


Flyttat

Vi har haft fullt upp hela helgen. Vi har flyttat, lite halvt iallafall.
I Lördags fick vi tillgång till vardagsrummet i huset att ställa in saker i så det vart några vändor fram och tillbaka mellan Hudiksvall och Näsviken. Vi använde 3 bilar och en släpvagn och några vändor blev det med terrängbilen. Vi flyttade alla våra möbler och nästan alla kartonger till huset och vardagsrummet är nu proppfullt med våra saker. Det blir skönt på Fredag när vi får flytta in och nästan alla saker finns på plats och vi kan börja packa upp och få iordning istället.

Söndagen ägnades åt det tråkigaste, att städade ur lägenheten. Så ren som lägenheten blev har den nog aldrig varit. Tänk när vi flyttade in, då fick vi städa badrumsväggarna och köksskåpen med svinto för det var så skitigt, där hade dom då inte flyttstädat.

Igår var vi på banken och fixade lägenhetsaffären så nu är den inte våran längre. Skönt att ha det gjort. Så nu väntar och längtar vi tills på Freadsg klockan nio då husaffären ska bli klar! Tills dess vilar vi upp oss hos Mickes föräldrar.

Header

Bloggen ser väldigt tråkig ut just nu. Headern är borta. Datorn headern är kopplad till står undanplockad just nu. Men det är bara tilfäligt så jag hoppas headern är uppe till helgen igen.

Packat bilen

Vi packade valpen full med kartonger nu på eftermiddagen. Vi fick säkert in ett 30-tal kartonger. På Lördag går flyttlasset mot Näsviken men dock får alla saker vänta på oss tills nästa Fredag då vi får flytta in. Men det känns skönt att få flytta dit sakerna i helgen så finns dom där på Fredag när vi får flytta in!Fullt upp

Det är fullt upp här hemma. Det finns inte mycket tid över till något annat än att plocka, städa och packa. Det är tur att jag bara har två arbetspass den här veckan så jag kan ägna en massa tid åt allt här hemma.

Igår putsade jag alla fönster, så himla tråkigt men fick en sak att stryka från listan iallafall. Tvättade även dom sista maskinerna med tvätt nere i tvättstugan. Ska bli så skönt att ha en egen tvättmaskin och få tvätta när jag vill!

På förmiddan var jag ut en sväng på några affärer. Jag fick bland annat lov att köpa mig en ny matberedare då jag klantig som jag är tappade min förra i golvet så den gick sönder. Tråkigt att behöva lägga pengar på något sånt men jag måste ju ha en.
Köpte även nyckelringar man kan märka för damen som köpt lägenheten var så orolig över alla nycklar som vi har, typ en nyckel till varje dörr. Så nu har jag märkt upp dom så kanske vi iallafall slipper dom samtalen om vilken nyckel som går vart. Micke är nedringd redan som det är nu.

Nu är det bara 7 dagar tills vi får flytta in! Väldigt overkligt. Minns dagen i början på Augusti då vi var på visningen av huset som satte en massa tankar och funderingar i huvudet. Det var några påfrestande veckor där med allt som har med banker, lån, husbesiktningar m.m. Och nu sitter vi här, en vecka från att vara husägare!

Nu har jag inte tid att sitta här längre, ska packa lite mer kartonger. Ikväll tänkte vi hämta hit Mickes terrängbil och packa in så mycket kartonger det är möljligt i den så får den stå tills i helgen då vi får flytta dit sakerna.

Det går bra nu!

Mäklaren från Fastighetsbyrån ringde Micke idag och sa att vi kunde skriva på för huset och flytta in redan nästa Fredag den 25 November! Så i helgen skulle vi få flytta dit alla våra saker eftersom att vi ska vara ute ur lägenheten på Måndag. Då slipper vi flytta alla möbler och kartonger två gånger som vi trott tidigare.

Tidigare inflyttning innebär att vi får fira första advent i huset! Jag längtar så efter att få plocka upp alla fina julsaker jag köpt på mig under några veckor nu!

Nu är jag glad!


Kaos

Just nu är det kaos i lägenheten. En vecka kvar tills vi flyttar härifrån! Vi packar och packar men sakerna tar aldrig slut. Det ska bli så skönt att flytta härifrån! Synd bara att vi ska vara ute ur lägenheten den 21 November och får inte tillgång till huset förrens den 5 December vilket betyder att vi måste flytta alla möbler och kartonger två gånger.

Här är lite kort från lägenheten just nu - såhär stökigt har vi nog aldrig haft det.

         

     


Hushistoria

Dom tidigare husägarna berättade att huset en gång i tiden varit gästgivaregård. Det gjorde oss nyfikna och vi började leta på biblioteket i böcker och på nätet. Vi tror att huset är sedan omkring 1880.

Detta är bilderna vi hittills har hittat. Okända årtal.

Kort på huset
En blogg

Nu har jag äntligen fixat en blogg så alla nära och kära kan följa med i allt som händer i vårat liv som blivande husägare. Här på bloggen kommer ni få följa med oss i allt som har med huset att göra. Renovering, pyssel. matlagning och bakning m.m. Det är nu livet börjar!